Spørsmål og svar

SPØRSMÅL OG SVAR

Her finner du relevante spørsmål som er vanlig i forbindelse med takstoppdrag.

Dette er spørsmålet de fleste kunder stiller på befaring, men som ingen får svar på. Dette pga verdivurderingen er basert på statistikk over kvadratmeterpriser på eiendommer som er omsatt i området senere tid, vurdert i forhold til standard/ teknisk kvalitet og beliggenhet. Dermed opplyses aldri noen verdi på befaring da dette krever nøyere vurdering.

Ordinær verditakst innebærer at Takstmann tar følgende inn i sin i vurdering når han setter markedsverdi. Teknisk verdi på bygninger og verdi på selve tomten vises som separate verdier i taksten da det gir eier en forståelse av hva tomten har for verdi og hva bygningsmassen har for verdi .
bygninger må også sees i sammenheng med slitasje og ikke minst feil mangler på bygningsmassen. En enkel teknisk gjennomgang av bygningsmassen inngår også i en verditakst når markedsverdi på hele eiendommen skal vurderes. Teknisk verdi av bygningsmassen wtter en nøye teknisk gjennomgang av bygningsmassen sammen med verdi av tomten danner grunnlag for å sette Markedsverdi på hele eiendommen.

Med en profesjonell boligsalgsrapport/ tilstandsrapport får du en tryggere bolighandel. Skal du selge bolig bør du få utarbeidet en Boligsalgsrapport av en sertifisert takstmann. Å kunne fremlegge en grundig tilstandsrapport av en bolig vil ikke bare være en trygghet for kjøper, men også for selger som minimerer risiko for konflikt i sammenheng med boligsalg.

På Leiligheter: ca. 40-60 min.

På Rekkehus: ca. 60-75 min.

På Eneboliger: ca. 75-90 min.

Boligsalgsrapport enebolig: ca. 100-120 min.

Boligsalgsrapport leilighet: ca. 40-60 min.

En takstrapport er ferdig i løpet av 2-5 virkedager avhengig av oppdragsmengde.

En takstrapport er ferdig i løpet av 2-5 virkedager avhengig av oppdragsmengde.

Verdivurdering som utføres i markedet er kun basert på statistikk over kvadratmeterpriser på eiendommer som er omsatt i området den senere tid, vurdert i forhold til standard og beliggenhet.

En verdivurdering tar ikke hensyn til feil og mangler ved boligen og det fremkommer kun en verdi som omfatter hele bygningsmassen. Skal det utføres en verdivurdering så bør det alltid i tillegg legges til grunn en tilstandsrapport som alltid foreligger når en bolig skal omsettes gjennom Megler.

Kontakt din takstmann i Stavanger for informasjon eller tilbud

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle